Srce sudjeluje na 16. konferenciji CRIS2024

15. 5. 2024.

Na 16. konferenciji International Conference on Current Research Information Systems - CRIS2024 koja se održava od 15. do 17. svibnja 2024. na Tehničkom sveučilištu u Beču, Srce je predstavilo ulogu nacionalnog Informacijskog sustava znanosti RH (CroRIS) u procesu istraživačke djelatnosti i evidenciji istraživačkih rezultata.

Petra Udovičić, voditeljica razvoja CroRIS-a i dr. sc. Ognjen Orel, pomoćnik ravnatelja Srca održali su prezentaciju o napretku CroRIS-a u posljednjih godinu dana, te o povezanosti CroRIS-a s uslugama Srca namijenjenima prvenstveno istraživačima – naprednim računanjem, podatkovnim uslugama i upravljanju istraživačkim informacijama.

Pomoćnik ravnatelja dr. sc. Ognjen Orel je prije sudjelovanja na konferenciji CRIS2024, sudjelovao na simpoziju "Cross cutting research support services" te je znanstvenoj zajednici i stručnjacima predstavio e-infrastrukturu i digitalne usluge Srca i sudjelovao na panelu posvećenom suradnji nacionalnih istraživačkih institucija u kreiranju zajedničkih istraživačkih infrastruktura.