Stručnjaci Srca održali webinar o sustavu EOSC nadzora

28. 6. 2023.

U sklopu projekta EOSC Future stručnjaci Srca održali su webinar „How to make sure that your EOSC service is up and running?“, a namjera je bila pokazati kako na jednostavan način koristiti sustav EOSC monitoringa.

Stručnjaci Srca, Katarina Zailac i Emir Imamagić održali su 27. lipnja 2023. webinar pod nazivom „How to make sure that your EOSC service is up and running?“. Webinar je održan u sklopu projekta EOSC Future, a namjera je bila pokazati kako na jednostavan način koristiti EOSC monitoring. Sustav EOSC monitoring je sustav nadzora koji nadzire sve EOSC servise, šalje obavijesti u slučaju incidenata te pruža izvještaje o dostupnosti i pouzdanosti rada servisa. Srce i stručnjaci Srca već više od 15 godina uspješno razvijaju taj servis, te su organizatori webinara uvidjeli njegov značaj iako Srce ne sudjeluje izravno u radnom paketu tog dijela projekta EOSC Future.

Webinar je bio namijenjen davateljima i voditeljima usluga koji imaju ugrađene ili planiraju ugraditi svoje usluge u sustav EOSC Marketplace. Sudionicima webinara objašnjeno je kako funkcionira sustav nadzora, koje su prednosti i kako provesti integraciju EOSC Monitoringa.