Stručnjaci Srca sudjelovali na sastanku partnera na projektu OpenDigCompEdu

17. 5. 2024.

Na Sveučilištu Piraeus u Ateni, 13. i 14. svibnja 2024. održan je sastanak partnera na projektu Open Digital Competences Training for School Educators (OpenDigCompEdu) kojem je cilj unaprijediti digitalne kompetencije nastavnika u školama u Španjolskoj, Rumunjskoj, Hrvatskoj, Grčkoj i Norveškoj kako bi znali primijeniti online i mješovite pristupe nastavi korištenjem otvorenih online tehnologija i principa otvorenog obrazovanja.

Predstavnice Srca, pomoćnica ravnatelja doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić i Ana Zemljak Pećina iz Centra za e-učenje sudjelovale su na sastanku na kojem se raspravljalo o završnoj fazi izrade MOOC-ova koje izrađuju partneri na projektu. Srce izrađuje MOOC na temu vrednovanja u online okruženju. Također, raspravljalo se o mikro vjerodajnicama i otvorenim digitalnim značkama koje će se dodjeljivati za izrađene MOOC-ove te o završnoj konferenciji projekta koja će se održati u Barceloni.

Projekt koordinira Moodle.org, a partneri na projektu su, uz Srce, Department of Education of the Generalitat of Catalonia, Španjolska, Politehnica University of Timisoara, Rumunjska, Timis County School Inspectorate, Rumunjska, University of Piraeus Research Center, Grčka, i eFaktor, Norveška.

Više informacija o projektu OpenDigCompEdu dostupno je na web stranicama projekta.