Stručnjaci Srca sudjelovali na sastanku partnera na projektu OpenDigCompEdu

6. 10. 2023.

Projekt OpenDigCompEdu potiče održivost promicanjem otvorenih obrazovnih tehnologija i načela u online i mješovitim pristupima obrazovanju. Sastanak se održao na Politehničkom Sveučilištu u Temišvaru, a na sastanku su sudjelovali i stručnjaci Srca kao partnerske ustanove na projektu. Na sastanku se prvenstveno raspravljalo o MOOC-ovima  koje partneri na projektu izrađuju, a Srce izrađuje MOOC na temu vrednovanja u online okruženju. Svi MOOC-ovi bit će dostupni u okviru Moodle Akademije i dostupni svima.

U okviru ovog trogodišnjeg projekta planirane su sljedeće aktivnosti:

  • unaprijediti primjenu otvorenog obrazovanja, otvorenih obrazovnih sadržaja i praksi te otvorenih digitalnih alata za provođenje nastave temeljene na kompetencijama
  • osigurati održivost u obrazovanju kroz okvir za otvorene i digitalne kompetencije za nastavnike
  • unaprijediti postignuća i prepoznavanje digitalnih kompetencija nastavnika pomoću e-portfolija (OpenDigCompEdu e-portfolio) i MOOCova (OpenDigCompEdu MOOC courses)
  • uvođenje mikro vjerodajnica i otvorenih znački u okviru otvorenih digitalnih kompetencija u školstvu u partnerskim zemljama.

Koordinator projekta je Moodle.org, a partneri na projektu su, uz Srce, Department of Education of the Generalitat of Catalonia, Španjolska, Politehnica University of Timisoara, Rumunjska, Timis County School Inspectorate, Rumunjska, University of Piraeus Research Center, Grčka, i eFaktor, Norveška.

Više informacija o projektu OpenDigCompEdu dostupno je na web stranicama projekta.