U Grčkoj održan radni sastanak tima ARGO

24. 5. 2023.

Stručnjaci Srca, članovi tima ARGO prisustvovali su sastanku tima koji se održao u Ateni od 15. do 16. svibnja 2023. godine.

Radni sastanak tima ARGO održan je u Ateni od 15. do 16. svibnja 2023. godine.

Tim ARGO čine stručnjaci iz Srca, GRNET-a (engl. Greek Research and Technology Network) iz Grčke i CNRS-a (fr. Centre National de la Recherche Scientifique) iz Francuske, a bave se održavanjem i razvojem središnjeg sustava za nadzor e-infrastrukture za EOSC.

Tema sastanka je bila analiza ostvarenih rezultata u proteklom razdoblju te planiranje daljnjih unapređenja sustava. ARGO je sustav za mrežni nadzor servisa računalne platforme EOSC-a, slanje obavijesti u slučaju incidenata te izvještavanje o dostupnosti i pouzdanosti rada servisa.

Sustav ARGO čine ARGO monitoring system koji nadzire sve EOSC servise, šalje obavijesti u slučaju incidenata te pruža izvještaje o dostupnosti i pouzdanosti rada pojedinih sjedišta te ARGO messaging service koji omogućava učinkovitu komunikaciju između raspodijeljenih komponenata. Nadzor dostupnosti EOSC servisa pomoću sustava ARGO ključan je za pružanje pouzdanih i kvalitetnih usluga istraživačima.

Sastanku u Ateni prisustvovali su stručnjaci Srca, Emir Imamagić, predstojnik Sektora za napredno računanje te zaposlenici tog Sektora Daniel Vrčić, Katarina Zailac i Dean Huđek, predstavnici Srca u timu Argo.