Korištenje računalnog klastera Isabella

istrazivanje

Opis radionice:

Radionica je namijenjena sadašnjim korisnicima početnicima i budućim korisnicima koji se žele upoznati s okolinom klastera Isabella i osnovama njegovog sustava za upravljanje poslovima Son of Grid Engine (SGE).

Trajanje: 8 školskih sati

Način održavanja: uz vodstvo predavača uživo u učionici Srca ili putem sustava za webinare

Šifra radionice: R800

Detalji

Područja digitalnih kompetencija: 
Informacijska i podatkovna pismenost, Rješavanje problema

Razina digitalne kompetencije: 3

  • članovi akademske zajednice
  • znanstvenici

radionica se održava ovisno o interesu polaznika

besplatno

telefon: +385 1 616 5165
e-mail: @email

radnim danom od 8:00 do 16:00

Sadržaj radionice: Rad na računalnom klasteru Isabella, način pohrane i pripreme podataka za obradu, odabir programske okoline, izvođenje korisničkih aplikacija putem sustava za upravljanje poslovima te nadzor izvođenja aplikacija i rada računalnih čvorova.

Preduvjet za sudjelovanje: Posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr i osnovno poznavanje rada s operacijskim sustavom Linux. Prije pohađanja radionice, od polaznika se očekuje da prođu kroz provjeru znanja u okviru online tečaja "Linux za korisnike Isabelle".

Napomena: Nakon završetka radionice, u skladu s Pravilnikom o pohađanju obrazovnih programa Srca, polaznici stječu pravo na dobivanje potvrde o odslušanoj radionici i digitalne značke.

Područja i razine digitalnih kompetencija određene su prema Europskom okviru digitalnih kompetencija za građane (2022). Više informacija možete pronaći na javnoj wiki stranici Obrazovnih programa Srca.

Top tečajevi