Webinari Srca

Uz osiguravanje dostupne i kvalitetne infrastrukture, jedna od važnih djelatnosti Srca je i osiguravanje kvalitetnog sustava podrške, obrazovanja i osposobljavanja krajnjih korisnika za uporabu informacijsko-komunikacijskih tehnologija te tehnologija i alata iz područja e-učenja.

Uz navedene obrazovne aktivnosti, ovdje izdvajamo i webinare Srca kao oblik edukacije i treninga u cilju podizanja razine digitalnih vještina krajnjih korisnika potrebnih za uporabu resursa, platformi i informacijskih sustava Srca u svakodnevnom radu.

Održavanjem webinara Srca želimo našim korisnicima i svima zainteresiranima redovito predstavljati novosti i kontinuirano ih osposobljavati za rad s uslugama, resursima, platformama i informacijskim sustavima Srca.

Webinari Srca održavaju se online, putem sustava za webinare Adobe Connect.

WEBINARI KOJI SLIJEDE

Trenutno nema webinara u najavi.

Održani webinari u 2021. godini

ruj 23

Webinar Srca na temu „Upis studenata u višu nastavnu godinu“ koji je Centar potpore ISVU-a planirao 15. rujna, zbog izvanrednih okolnosti, održat će se 23. rujna 2021. godine s početkom u 10 sati.

srp 01

Prije ljetne stanke najavljujemo još jedan u nizu webinara vezanih za sustav AAI@EduHr. Tema je eduroam, a održat će se u četvrtak, 1. srpnja s početkom u 13 sati.

lip 30

Stručnjaci Srca iz Centra potpore ISVU-a održat će 30. lipnja 2021. godine u 10 sati webinar „Upisi brucoša na visoko učilište u 2021./2022.“. Webinar je namijenjen ISVU koordinatorima i djelatnicima studentskih referada.

lip 23

Srce je od 23. do 25. lipnja 2021. održalo radionicu Korištenje računalnog klastera Isabella za 15 znanstvenika s Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

svi 27

Tim usluge Srca AAI@EduHr započinje s održavanjem webinara vezanih uz sustav AAI@EduHr. Četvrti webinar „Povezivanje sa sustavom eduGAIN“ održat će se u četvrtak, 27. svibnja 2021. godine s početkom u 13 sati i namijenjen je primarno davateljima usluga koji svoju uslugu žele ponuditi korisnicima izvan sustava AAI@EduHr.

svi 26

Srce organizira obljetnički ISVU webinar povodom obilježavanja 20 godina od puštanja ISVU-a u produkciju koji će se održati 26. svibnja 2021. godine s početkom u 10 sati.

tra 15

Tim usluge Srca AAI@EduHr nastavlja s održavanjem webinara vezanih uz sustav AAI@EduHr. Treći webinar „Višestupanjska autentikacija (MFA)“ održat će se u četvrtak, 15. travnja 2021. godine s početkom u 13 sati.

tra 14

Tim za softvere za provjeru autentičnosti radova u Srcu  organizira webinare za nastavnike javnih visokih učilišta o radu sa softverima za provjeru autentičnosti radova.

Ožu 24

Stručnjaci iz Centra potpore ISVU-a  održat će 24. ožujka 2021. godine s početkom u 10 sati, webinar  pod nazivom „Prelazak studenta na visoko učilište“. Webinar je namijenjen ISVU koordinatorima i djelatnicima studentskih referada.

Ožu 18

Tim usluge Srca AAI@EduHr nastavlja s održavanjem webinara vezanih za sustav AAI@EduHr. Drugi webinar „Novi protokol za autentikaciju korisnika - OpenID Connect (OIDC)“ održat će se u četvrtak, 18. ožujka 2021. godine s početkom u 13 sati.

velj 18

Tim usluge Srca AAI@EduHr započinje s održavanjem webinara vezanih uz sustav AAI@EduHr. Prvi webinar „Nova verzija AOSI web sučelja i servisa“ će se održati u četvrtak, 18. veljače 2021. godine s početkom u 13 sati i namijenjen je primarno administratorima LDAP imenika i sistemskim administratorima.