Sustav za video konferencije - eduMeet

Što je ova usluga?

Usluga Sustav za videokonferencije omogućava upotrebu jednostavnog sustava za održavanje online sastanaka putem web-preglednika. Sustav se temelji na softveru otvorenoga koda eduMeet (edumeet.org) koji razvija zajednica GEANT.

Kome je usluga namijenjena?

Korisnici usluge su istraživači i nastavnici iz sustava znanosti i visokog obrazovanja, ustanove iz sustava znanosti i visokog obrazovanja te druge pravne osobe u skladu s pravilima korištenja (PDF, 621 KB).

Kako postati korisnik?

Pristup usluzi Sustav za videokonferencije dostupan je izravno putem poveznice na sustav eduMeet. Djelatnicima iz javno financiranih ustanova iz sustava znanosti i visokog obrazovanja prema klasifikaciji MZO-a dodjeljuje se uloga moderatora prilikom prijave putem AAI@EduHr identiteta.

Za sva pitanja korisnici se mogu obratiti na adresu @email.

eduMeet je softver otvorenoga koda koji razvija zajednica GEANT. Temelji se na komunikaciji putem web-preglednika u stvarnom vremenu (standard WebRTC - Web Real-Time Communication), stoga mu je glavna prednost da ne zahtijeva instaliranje bilo kakvog dodatnog softvera.

Sustav eduMeet namijenjen je prvenstveno za održavanje online sastanaka s manjim brojem sudionika (do 50) kad nije potrebno snimanje.

Osnovne mogućnosti sustava su:

  • prijenos zvuka i slike (korištenjem mikrofona i kamere)
  • dijeljenje zaslona
  • javni chat među sudionicima
  • dijeljenje datoteka

Napomena:

Ulazak u eduMeetovu virtualnu sobu moguć je izravno putem poveznice na virtualnu sobu. Ulogu moderatora mogu dobiti djelatnici iz javno financiranih ustanova iz sustava znanosti i visokog obrazovanja prema klasifikaciji MZO-a nakon prijave putem elektroničkog identiteta iz sustava AAI@EduHr

Ako korisnik od moderatora sobe dobije poveznicu na virtualnu sobu, može se priključiti nakon prijave s elektroničkim identitetom u statusu autenticiranog korisnika ili gosta bez prethodne prijave.

Za sustav eduMeet nije potrebno unaprijed ispunjavati zahtjev.

radnim danom od 8 do 16 sati