Informacije za osobe s invaliditetom

Pristup korisničkim prostorima Srca za osobe s invaliditetom

Za osobe s invaliditetom osiguran je zapadni ulaz u zgradu Srca.

Pogledajte Google kartu pristup za osobe s invaliditetom u većem prozoru

Osobe s invaliditetom mogu pristupiti korisničkim prostorima Srca kroz zapadni ulaz u zgradu Srca.

Do zapadnog ulaza u zgradu Srca najlakše je doći s južnog je parkinga budući da nema fizičkih prepreka (stepenice, nogostupi...), a do samog ulaza vodi rampa za osobe s invaliditetom. Za prolazak kroz vrata, potrebno je pozvoniti i pričekati na otvaranje vrata.

Kretanje unutar korisničkih prostora Srca također je prilagođeno osobama s invaliditetom. Prilaz učionicama Srce-E1 i Srce-E2 omogućen je pomoću lifta.

Dodatno, sa sjeverne strane između Srca i zgrade Hypo banke postoji javno parkirno mjesto za osobe s invaliditetom.

Pristup Srcu za osobe s invaliditetom

Pristupačnost web stranica osobama s invaliditetom

Prilikom izrade weba Srca vodilo se računa o dobrom korisničkom iskustvu pa je u tom smislu posebna pažnja posvećena i prilagodbi weba za osobe s invaliditetom te implementiranju što više detalja koji bi web stranice učinili pristupačnijim.

Za osobe kojima je lakše čitati tekstove na povećanom kontrastu pazilo se na čitljivost prilikom izrade weba. U usporedbi s prošlim webom Srca, područja oko linkova povećana su u izbornicima i tekstu kako bi se olakšao odabir linka osobama s tremorom. Tekstovi su poravnati lijevo kako bi osobe s poremećajima koncentracije lakše čitale. Iz istog su razloga, u usporedbi s prošlim webom, povećana slova i razmaci među redovima. Također, zbog bolje čitljivosti i lakšeg snalaženja posebna je pozornost posvećena razmacima među elementima na stranici te dosljednosti navigacije.

Nadamo se da smo vam na ovaj način olakšali korištenje i snalaženje na webu Srca.

Opće smjernice za prilagodbu web stranica osobama s invaliditetom

Srce je izradilo Opće smjernice za prilagodbu web-stranica osobama s invaliditetom (PDF, 1.1 MB). Smjernice možete preuzeti i koristiti kao pomoć prilikom izrade novih web-stranica ili prilagodbe postojećih kako bi osobe s invaliditetom lakše pristupale sadržaju na stranicama.