LimeSurvey

Srce svojim korisnicima nudi uslugu temeljenu na alatu otvorenog koda LimeSurvey koji služi za izradu anketnih upitnika. Jedini  preduvjet za izradu i provedbu ankete jest posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Pred korisnike nisu postavljena druga ograničenja.

Prilikom izrade upitnika korisnik prvo unosi naziv i osnovne podatke o upitniku, zatim definira grupu i unosi pitanja u tu grupu. Korisniku je na raspolaganju dvadesetak različitih vrsta pitanja pomoću kojih može prikupljati odgovore od sudionika. Moguće je birati između jednostavnih DA/NE upita, pitanja s više mogućih odgovora pa sve do složenih tablica (polja) za unos odgovora. Vrlo je korisna i mogućnost postavljanja uvjeta za ispis pojedinog pitanja u ovisnosti o prethodnim odgovorima sudionika ankete.

Odgovore je moguće pregledavati izravno u aplikaciji no to može biti prilično nepregledno za upitnike s većim brojem pitanja. Stoga je rezultate ankete moguće izvesti kao Microsoft Excel ili SPSS datoteke. LimeSurvey nudi i mogućnost izrade jednostavnih statističkih izvješća i grafikona koje je moguće preuzeti u HTML, pdf ili .xls formatu.

Iako je ovaj alat primarno namijenjen prikupljanju odgovora od anonimnih sudionika moguće je definirati i popis korisnika koji se pozivaju na sudjelovanje u anketi. Sudionicima se tada elektroničkom poštom šalje jedinstveni token pomoću kojeg mogu pristupiti anketi.

Pristupite usluzi LimeSurvey ili pogledajte detaljne upute za korištenje. U slučaju potrebe, kontaktirajte nas na apps@srce.hr.