Napredno računanje i računalna kemija

14
Nov
11:00 - 13:00
Lokacija

Sveučilišni računski centar - Srce, Josipa Marohnića 5, Zagreb

Želite li saznati kako optimizirati izračun u specifičnom programu na klasteru Isabella i na budućoj infrastrukturi HR-ZOO-a? Povezati se s računalnim znanstvenicima koji koriste iste računalne metode te napokon riješiti tehnikaliju zbog koje ne možete automatizirati željeni workflow? Možda saznati teorijsku pozadinu metode koju koristite? Zanimaju vas pojmovi kao što je računalni klaster, molekulsko modeliranje, bazni set, docking algoritam ili integracijski korak? Znate li da mozak najbolje radi uz kavu i malo šećera?

Ukoliko ste bar na jedno pitanje odgovorili 'DA', pridružite nam se u Srcu, 14. studenog u izgradnji najveće zajednice računalnih kemičara u Hrvatskoj!

Razgovori o naprednom računanju u Srcu donose niz događanja namijenjenih znanstvenoj zajednici s ciljem jednostavne i učinkovite primjene infrastrukture HR-ZOO za provođenje računalno-zahtjevnih istraživanja u okviru kojih će tim e-znanstvenika, specijaliziran za podršku znanstvenicima, predstaviti mogućnosti uporabe naprednog računanja u području računalne kemije, bioinformatike i strojnog učenja, pružiti više informacija o novoj generaciji nacionalne e-infrastrukture HR-ZOO, a brojni panelisti predstavit će svoja iskustva u primjeni HPC tehnologija u svom radu i potencijalu njegove primjene u specifičnim znanstvenim područjima.

Program:

 • Predstavljanje Programa za znanstvenu zajednicu - Ivana Veldić, Kristijan Mrkalj i Lucija Vrban, Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu
 • Novosti na infrastrukturama Srca: resurs HR-ZOO - Emir Imamagić, Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu
 • Izlaganje gosta govornika
  • doc. dr. sc. Davor Šakić, Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
  • dr. sc. Nađa Došlić, Institut Ruđer Bošković
  • dr. sc. Robert Vianello, Institut Ruđer Bošković
 • Panel-diskusija
 • Druženje uz osvježenje

Za sudjelovanje na događanju potrebno je ispuniti prijavu.
Prijave su završene!

Srce nizom događanja nastoji približiti zajednici usluge, alate i znanje Srca kako bi cjelokupna akademsko-istraživačka, gospodarska zajednica i javna uprava što učinkovitije iskoristila potencijale e-infrastrukture te novih i naprednih IT tehnologija u svom radu. Više informacija o događanjima Srca za zajednicu pročitajte na stranici Srce i zajednica.