Udomljavanje IKT opreme u podatkovnim centrima

Što je ova usluga?

Usluga Udomljavanje IKT opreme u podatkovnim centrima omogućava smještaj IKT opreme koja je značajna za rad Srca i neophodna za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu te općenito za hrvatske korisnike interneta u skladu sa suvremenim standardima udomljavanja opreme.

Kome je usluga namijenjena?

Korisnici usluge su pravne osobe u skladu s uvjetima korištenja (PDF, 389 KB).

Kako postati korisnik?

Zahtjev za korištenje usluge Udomljavanje IKT opreme u podatkovnim centrima pošaljite putem e-maila na adresu podatkovni-centri@srce.hr ili pop-housing@srce.hr.

karta podatkovnih centaraSrce raspolaže sa šest podatkovnih centara, geografski distribuiranih, od kojih se tri nalaze u Zagrebu (HR-ZOO ZG1, HR-ZOO ZG2, Srce ZG3) te po jedan u Splitu, Osijeku i Rijeci (HR-ZOO ST, HR-ZOO OS i HR-ZOO RI).

U okviru usluge Udomljavanje IKT opreme u podatkovnim centrima Srce osigurava prostor za smještaj računalne i komunikacijske opreme (IKT opreme) po suvremenim standardima te cjelovito upravljanje podatkovnim centrima. Stručnjaci Srca u suradnji s partnerima projektiraju, grade i održavaju sve potrebne sustave klimatizacije, napajanja, sigurnosti i nadzora okoline, vatrodojave, gašenja požara i druge kako bi računalni i komunikacijski resursi smješteni u njima bili udomljeni po standardima struke. 

Aktivno se provodi fizički i tehnički nadzor udomljene opreme, pruža se neposredna fizička pomoć za udomljenu opremi te se osigurava pristup osobama koje imaju ovlaštenje korisnika usluge.

U podatkovnim centrima instalirano je više od 1600 mjernih točaka (MT), izvršnih elemenata fizičke infrastrukture podatkovnih centara, nadzornih, senzorskih i detekcijskih elemenata.

1,9
MW ukupna projektirana snaga
680 m
m2 ukupna površina
računalnih hala
115
računalno-komunikacijskih
ormara