Pregled infrastrukture i osnove korištenja usluge Virtualni podatkovni centri

20
Apr
14:00 - 15:00
Lokacija

online

Webinar Srca „Pregled infrastrukture i osnove korištenja usluge Virtualni podatkovni centri (VDC) održat će se 20. travnja 2023. godine s početkom u 14 sati, a predavač će biti dr. sc. Ivor Milošević, voditelj usluge Virtualni podatkovni centri.

Webinar je namijenjen IT osoblju ustanova koje imaju pravo na korištenje usluge, a koje uključuju javna visoka učilišta, javne znanstvene institute, sveučilišne knjižnice, studentske centre i javne ustanove akademske i znanstvene zajednice.

Usluga VDC – Virtualni podatkovni centri omogućava formiranje virtualnih podatkovnih centara te uporabu virtualnih poslužitelja, računalnih mrežnih i spremišnih resursa korištenjem samouslužih pristupnih portala. U webinaru će biti opisana infrastruktura na kojoj se usluga temelji te biti prikazane osnove korištenja svih elementa usluge.

Za pristup usluzi potrebno je imati elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr te zapis u atributima da ste zaposlenik ili vanjski suradnik ovlaštene ustanove, kao i implicitno odobrenje čelnika ustanove za korištenje VDC resursa.

Za korištenje usluge potrebna su predznanja sistemskog održavanja poslužitelja, ali ona nisu uvjet za prisustvovanje webinaru.

Procijenjeno trajanje webinara je 60 minuta.

Ulazak u sobu webinara bit će omogućen od 15 minuta prije početka webinara, a u sustav za webinare potrebno je prijaviti se AAI@EduHr elektroničkim identitetom.