CROBOHUB++

Osnovni podaci o projektu

 

Oznaka projekta: 101083599
Početak projekta: 1. siječnja 2023.
Trajanje projekta: 36 mjeseci
Broj partnera: 7
Izvor financiranja: Digitalna Europa
URL projekta: https://crobohub.fer.hr/

 

CROatian Industry and Society BOosting - European Digital Innovation HUB (CROBOHUB++)

Projektom CROBOHUB++ (CROatian Industry and Society BOosting - European Digital Innovation HUB) uspostavit će se europsko inovacijsko središte za digitalnu transformaciju na području Hrvatske.

O projektu

Programom Digitalna Europa financira se uspostava mreža europskih centara za digitalne inovacije (engl. European Digital Innovation HUB, EDIH) koja će osigurati pristup znanju i tehnologijama te poticati zelenu tranziciju i digitalnu transformaciju privatnih poduzeća i javnog sektora diljem Europe. 

EDIH CROBOHUB++ nudit će usluge iz tri ključna područja: umjetna inteligencija, kibernetička sigurnost i računarstvo visokih performansi, a predstavljat će središnje mjesto pružanja potpore malim i srednjim poduzećima koja žele iskoristiti mogućnosti digitalne i zelene transformacije za razvoj svojeg poslovanja. Srce će pružati podršku u području računarstva visokih performansi, uključujući pristup znanju i tehnologijama Hrvatskog centra kompetencija za HPC.

Partneri

Konzorcij čine koordinator projekta - Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računalstva (UNIZG-FER) te projektni partneri - Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT), Visoko učilište Algebra, Hrvatska gospodarska komora (HGK), Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO), Sveučilište u Zagrebu Sveučilišni računski centar (Srce), InfoDom.