Radionica „Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić“ na FESB-u u Splitu

26
Sep
09:00 - 13:00
Lokacija

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, Ruđera Boškovića 32

Laboratorij B420

U sklopu kampanje "Računajte sa Supekom i Vrančićem" jednodnevna radionica „Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić“ održat će se u utorak 26. rujna 2023., na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, Ruđera Boškovića 32. Radionica je organizirana u suradnji Sveučilišnog računskog centra i Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu u okviru projekta National Competence Centers in Framework of EuroHPC Phase 2 (EuroCC2) financiranog iz programa Digitalna Europa, a počinje u 9 sati u laboratoriju B420.

Radionica je namijenjena svima koji imaju potrebe za naprednim računalnim resursima u:

  • izradi istraživačkog rada,
  • izradi završnog rada ili disertacije ili
  • provođenju praktične nastave.

Besplatna je za sve polaznike, a namijenjena je i svim sadašnjim i budućim korisnicima usluge Napredno računanje.
Predviđeno trajanje radionice je 4 sata, a broj sudionika je ograničen na 24.

U okviru ove radionice sudionici će se upoznati s prijavom, pristupom i radom na superračunalu „Supek“ i resursu za napredno računanje u oblaku „Vrančić“. Radionicu vodi Emir Imamagić, predstojnik Sektora za napredno računanje u Srcu.

Preduvjeti za sudjelovanje na radionici su posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu @email i osnovno poznavanje rada s operacijskim sustavom Linux. Za one korisnike nisu upoznati s radom u operacijskom sustavu Linux ili su s njime upoznati u manjoj mjeri, pripremili smo kratak online tečaj pod nazivom "Linux za korisnike usluge Napredno računanje". Tečaj nije obavezan, a namijenjen je samostalnom učenju i polaznici mogu započeti s pohađanjem tečaja u bilo koje vrijeme i prolaziti kroz gradivo tempom koji im odgovara.

Prijava na radionicu


Navedeni podaci potrebni su za organizaciju događanja, neće se koristiti u druge svrhe niti se prenositi trećim stranama. Srce će čuvati osobne podatke koji su prikupljeni putem obrasca za prijavu do 6 mjeseci nakon održanog događanja. 
Sudionici svojim sudjelovanjem na događanju pristaju na mogućnost da će biti fotografirani ili snimljeni, a te fotografije ili snimke bit će korištene u svrhu promocije događanja Srca.