Radionica „Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić“ na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci

13
Oct
11:00 - 15:00
Lokacija

Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, Vukovarska ulica 58

Računalna učionica I1

U sklopu kampanje "Računajte sa Supekom i Vrančićem" jednodnevna radionica „Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić“ održat će se u petak 13. listopada 2023., na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, Vukovarska ulica 58. Radionica je organizirana u suradnji Sveučilišnog računskog centra i Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u okviru projekta National Competence Centers in Framework of EuroHPC Phase 2 (EuroCC2) financiranog iz programa Digitalna Europa, a počinje u 11 sati u računalnoj učionici I1.

Radionica je namijenjena svima koji imaju potrebe za naprednim računalnim resursima u:

  • izradi istraživačkog rada,
  • izradi završnog rada ili disertacije ili
  • provođenju praktične nastave.

Besplatna je za sve polaznike, a namijenjena je i svim sadašnjim i budućim korisnicima usluge Napredno računanje.
Predviđeno trajanje radionice je 4 sata, a broj sudionika je ograničen na 30.

U okviru ove radionice sudionici će se upoznati s prijavom, pristupom i radom na superračunalu „Supek“ i resursu za napredno računanje u oblaku „Vrančić“. Radionicu vodi Emir Imamagić, predstojnik Sektora za napredno računanje u Srcu.

Preduvjeti za sudjelovanje na radionici su posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu @email i osnovno poznavanje rada s operacijskim sustavom Linux. Za one korisnike nisu upoznati s radom u operacijskom sustavu Linux ili su s njime upoznati u manjoj mjeri, pripremili smo kratak online tečaj pod nazivom "Linux za korisnike usluge Napredno računanje". Tečaj nije obavezan, a namijenjen je samostalnom učenju i polaznici mogu započeti s pohađanjem tečaja u bilo koje vrijeme i prolaziti kroz gradivo tempom koji im odgovara.

Prijava na radionicu