Razgovori u Srcu: Ususret novom Dabru

05
Dec
10:00 - 12:00
Lokacija

Srce, Josipa Marohnića 5

Dabar – Digitalni akademski arhivi i repozitoriji – predstavlja ključnu nacionalnu komponentu za pohranu i objavu digitalne građe, ali i za poticanje otvorenog pristupa i otvorene znanosti. U Dabru uspostavljena su 172 repozitorija te je objavljeno više od 245 000 objekata, od kojih je 50 % u otvorenom pristupu.

Tehnologija korištena prilikom izgradnje Dabra stari te smo započeli s pripremama za uspostavu nove verzije sustava kako bismo ga unaprijedili i modernizirali.

Kao dio priprema, u lipnju i srpnju 2023.godine odrađeno je korisničko testiranje Dabra čime smo dobili ključne uvide u korisničko iskustvo i korisničke potrebe. Izvještaj o rezultatima korisničkog testiranja sustava Dabar dostupan je u Digitalnom repozitoriju Srca.  

Sada želimo u planiranje uključiti i širu korisničku zajednicu kako bismo zajedno osmislili razvoj novog Dabra. Imate li ideje i prijedloge kako bi rad na repozitorijima bio brži, ugodniji i jednostavniji?

Ako je vaš odgovor pozitivan, pozivamo vas da nam se pridružite 5. prosinca u 10 sati na Razgovorima u Srcu i saznate više o planovima Srca za poboljšanje kvalitete i funkcionalnosti Dabra i da s nama podijelite svoja razmišljanja. Razgovori u Srcu predstavljaju važan korak u daljnjem razvoju Dabra kako bi se bolje podržale potrebe zajednice. 

Za što bolje sudjelovanje u razgovorima i raspravi predlažemo da razmislite o značajnim pitanjima za planiranje razvoja: 

  • koji su problemi s kojima se najčešće susrećete prilikom korištenja repozitorija u sustavu Dabar
  • što mislite kako bi novi sustav Dabar trebao izgledati i koje bi funkcionalnosti trebao imati 
  • što bi trebalo pojednostaviti u novom sustavu Dabar
  • koliko su vam jasna polja za unos podataka.

Za sudjelovanje na događanju potrebno je ispuniti prijavu. Vidimo se!

Prijava na događanje


Navedeni podaci potrebni su za organizaciju događanja, neće se koristiti u druge svrhe niti se prenositi trećim stranama. Srce će čuvati osobne podatke koji su prikupljeni putem obrasca za prijavu do 6 mjeseci nakon održanog događanja. 
Sudionici svojim sudjelovanjem na događanju pristaju na mogućnost da će biti fotografirani ili snimljeni, a te fotografije ili snimke bit će korištene u svrhu promocije događanja Srca.