Srce Café: Srijeda s naprednim računanjem, 7. 2. 2024.

07
Velj
11:00 - 12:00
Lokacija

online, putem sustava za webinare

Sudjelujte u idućem mjesečnom online događanju „Srce Café: Srijeda s naprednim računanjem" koje će se održati u srijedu, 7. veljače 2024. s početkom u 11 sati putem sustava za webinare Adobe Connect.

S redovitim mjesečnim kavama nastavljamo i u veljači, u cilju bolje i brže razmjene informacija i iskustava. Tijekom ovih kava stručnjaci Srca će sudionicima redovito predstavljati novosti na resursima usluge Napredno računanje. Novosti uključuju pregled novih funkcionalnosti, predstavljanje novih znanstvenih aplikacija, a osim toga, stručnjaci Srca će odgovarati na pitanja korisnika vezana uz uslugu Napredno računanje.  

Napredno računanje pomaže inženjerima, dizajnerima i istraživačima u rješavanju velikih i složenih problema u puno kraćem vremenu i uz manje troškove od tradicionalnog računarstva, te osigurava mogućnosti za rad koji bi bio neizvediv na standardnoj računalnoj opremi. Napredno računanje primjenjuje najmodernije računalne tehnologije u rješavanju resursno zahtjevnih izazova s kojima se susreću istraživači i inženjeri u različitim područjima, bilo da se radi o izradi modela nove molekule, umjetnoj inteligenciji, proučavanju elementarnih čestica ili pak izradi novog modela automobila.

O čemu smo sve razgovarali na siječanjskoj kavi možete pročitati u izvještaju s događanja.