Srce Café: Srijeda s naprednim računanjem

02
Nov
11:00 - 12:00
Lokacija

online, sustav za webinare

Sudjelujte u novim mjesečnim online događanjima pod nazivom „Srce Café: Srijeda s naprednim računanjem".

Sljedeći „Srce Café: Srijeda s naprednim računanjem" će se iznimno zbog blagdana Svih svetih koji pada u srijedu, održati u četvrtak, 2. studenog 2023. s početkom u 11 sati putem sustava za webinare Adobe Connect.  

Ovakav format jednosatnih događanja uspostavljen je s ciljem bolje i brže razmjene informacija i iskustava s korisnicima tijekom kojih će predstavnici Srca sudionicima redovito predstavljati novosti na resursima usluge Napredno računanje, uključujući pregled novih funkcionalnosti, predstavljanje novih znanstvenih aplikacija te odgovarati na pitanja korisnika vezana uz uslugu Napredno računanje.  

Napredno računanje pomaže inženjerima, dizajnerima i istraživačima u rješavanju velikih, složenih problema u puno kraćem vremenu i uz manje troškove od tradicionalnog računarstva, te osigurava mogućnosti za rad koji bi bio neizvediv na standardnoj računalnoj opremi. Napredno računanje primjenjuje najmodernije računalne tehnologije u rješavanju resursno zahtjevnih izazova s kojima se susreću istraživači i inženjeri u različitim područjima, bilo da se radi o izradi modela nove molekule, umjetnoj inteligenciji, proučavanju elementarnih čestica ili pak izradi novog modela automobila.