Sveučilišni dan e-učenja 2023

13
Dec
10:00 - 13:30
Lokacija

Srce, Josipa Marohnića 5

Sveučilišni dan e-učenja i 16 godina Centra za e-učenje Srca održat će se u srijedu, 13. prosinca 2023. s početkom u 10 sati u Srcu, Josipa Marohnića 5.

Srce svake godine u prosincu obilježava Sveučilišni dan e-učenja sa željom da se akademskoj zajednici, prvenstveno nastavnicima Sveučilišta u Zagrebu, omogući razmjena iskustava te stjecanje novih spoznaja o primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija i tehnologija e-učenja u obrazovnom procesu.

Ovom prilikom predstavit će se najbolji e-kolegija pojedinih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu kao primjeri dobre prakse primjene tehnologija e-učenja u obrazovnom procesu. Predstavit će se Fakultet šumarstva i drvne tehnologije, Katoličko-bogoslovni fakultet, Građevinski fakultet i Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Nakon toga slijedi panel diskusija Trebaju li nam online studiji? na kojoj će sudjelovati predstavnici uprava visokih učilišta, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za znanosti i visoko obrazovanje.

Na početku događanja prisutne će pozdraviti ravnatelj Srca Ivan Marić i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić.

Dan e-učenja kontinuirano se održava od 2009. godine, a od tada i Centar za e-učenje Srca obilježava svoju godišnjicu djelovanja. Centar za e-učenje Srca danas djeluje kao nacionalni centar za e-učenje u sustavu visokog obrazovanja u RH u podršci nastavnicima, studentima i visokoškolskim ustanovama u implementaciji e-učenja u obrazovni proces.

Ovaj događaj je izvrsna prilika za razmjenu iskustava i stjecanje novih spoznaja o primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija i tehnologija e-učenja u obrazovnom procesu.

Program i dodatne informacije o događaju nalaze se na stranicama Centra za e-učenje.