Bilateralni sastanak između predstavnika Sveučilišta u Oulu i Srca

8. 5. 2024.

Bilateralni sastanak između delegacije Sveučilišta u Oulu, Finska i predstavnika Srca, održan je 7. svibnja 2024. u Srcu. Sastanak je održan u sklopu projekta UNIC2 na temu integracije lokalnih sustava za praćenje studenata kroz Virtualni kampus UNIC-a, kojeg razvija i održava Srce.

Na sastanku se raspravljalo o tehničkim izazovima koji se mogu očekivati u procesu integracije s Virtualnim kampusom i kako riješiti te izazove, s obzirom na to da je Srce već prilagodilo takve lokalne sustave u području znanosti i visokog obrazovanja u Hrvatskoj kao što su sustavi ISVU i  Merlin.

Podijeljena su iskustva i znanja prvenstveno o omogućavanju eduGAIN autentikacije na lokalnim sustavima – sustavu za upravljanje studentima i sustavu za e-učenje te uvođenju jedinstvenog europskog identifikatora (ESI) za studenta u tim sustavima, ali i o drugim popratnim tehničkim rješenjima.

Virtualni kampus UNIC-a omogućava međusveučilišnu razmjenu podataka kakvu do sada nije bilo moguće ostvariti, omogućujući ostvarenje virtualne, te pomažući u realizaciji fizičke mobilnosti. Podrška virtualnoj mobilnosti studenata, izdavanje i provjera europskih studentskih iskaznica, podrška izvođenju združenih studijskih programa te prezentacija istraživačkih kapaciteta sveučilišta uključenih u virtualni kampus uvelike će biti olakšana uspostavom virtualnih kampusa.