Centar za e-učenje pripremio je online tečaj „Vrednovanje studentskih postignuća u online okruženju“

28. 4. 2023.

značka tečaja „Vrednovanje studentskih postignuća u online okruženju“Posljednjih godina nastavnici se sve više okreću nastavi u online okruženju, a pritom je važno da se digitalne tehnologije i mogućnosti koje one pružaju iskoriste u cilju unaprjeđenja kvalitete nastave i boljeg iskustva učenja studenata. Nastavnicima je osim načina kako organizirati i održavati nastavu u online okruženju jedan od najvećih izazova i kako provesti provjere znanja u e-kolegijima te kako pratiti napredak studenata.

Cilj tečaja „Vrednovanje studentskih postignuća u online okruženju“ je educirati nastavnike kako provesti vrednovanje studentskih postignuća u e-kolegijima te će se u okviru tečaja nastavnici upoznati s najvažnijim pojmovima o vrednovanju i povezanosti vrednovanja s ishodima učenja.

 tečaj „Vrednovanje studentskih postignuća u online okruženju“Slušajući nastavnike i dosadašnje polaznike tečaja doradili smo ovaj tečaj i poseban naglasak stavili na izradu pitanja koja se koriste u provjerama znanja uz brojne savjete i primjere kako da ta pitanja budu što kvalitetnija.

Za pristup tečaju potreban je elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr, a polaznici tečaj prolaze svojim tempom. Tečaj mogu proći u cijelosti ili mogu pregledati samo pojedine dijelove. Polaznici koji prođu cijeli tečaj na kraju mogu dobiti potvrdu o uspješno završenom tečaju i digitalnu značku.

Ovaj tečaj zajedno s tečajevima „Implementacija i vrednovanje ishoda učenja u sustavu Moodle“, "Implementacija kompetencijskog okvira kroz sustav Moodle" i „Kako ocjenjivati pomoću rubrika?“ čine zaokruženu cjelina za pripremu i planiranje visokoškolske nastave koja nastavnicima može pomoći na kvalitetan i cjelovit način organizirati e-kolegij i pratiti napredak studenata.

Više informacija o tečajevima Centra za e-učenje možete pronaći na stranicama Centra.