Izašao je 93. broj časopisa Srce novosti

16. 3. 2023.

sn 93 (PDF, 25 MB)Sadržaj 93. broja časopisa Srce novosti donosi uglavnom teme posvećene godišnjoj konferenciji Srca - Dani e-infrastrukture Srce DEI 2023 koja će se održavati od 28. do 30. ožujka 2023. Ove godine konferencija Srce DEI je završna konferencija projekta Hrvatski zananstveni i obrazovni oblak HR-ZOO te dio tema pokriva i novosti vezane uz taj značajan infrastrukturni projekt.

U Novostima donosimo opširan tekst koji pojašnjava koje su to usluge u katalogu HR-ZOO-a, kome su namijenjene i na kojim se resursima zasnivaju. Ravnatelj Srca dao je svoj osobni osvrt na projekt HR-ZOO, od njegovih izazovnih početaka do završetka radova, te viziju za nastavak i nadogradnju znanstvenog oblaka u skorijoj budućnosti.

U broju 88 Srce novosti upoznali smo vas s našim e-znanstvenicima i sada, godinu dana nakon početka njihova rada, ponovno smo ih zamolili da nam ispričaju svoje priče i iskustva u radu sa znanstvenicima na Isabelli.

U Novostima smo obradili još jednu zanimljivu temu o kojoj ćemo govoriti na konferenciji Srce DEI 2023, a to je uloga digitalnih tehnologija u osiguravanju pristupačnosti digitalnih nastavnih materijala za studente s invaliditetom.

Pripremili smo za vas i pregled svih novih projekata u kojima Srce s partnerima sudjeluje te ukratko opisali što ćemo na tim projektima raditi u iduće 2 do 3 godine.

Komentar broja ovaj put dolazi iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i donosi osvrt na nedavno usvojenu Strategiju digitalne Hrvatske za razdoblje do 2032. godine.

Srce podržava bespapirno poslovanje i jedan od koraka je i prelazak na online izdanje Srce novosti (PDF, 25 MB).

Pretplatite se na online izdanje Srce novosti