MoodleMoot Hrvatska 2023

6. 6. 2023.

(Zagreb, 6. lipnja 2023.) U Sveučilišnom računskom centru Sveučilišta u Zagrebu (Srcu) 15. i 16. lipnja 2023. održat će se tradicionalno okupljanje svih koji se bave sustavom Moodle bilo u ulozi korisnika, administratora ili programera (developera) te onih koji se žele upoznati s ovim sustavom –  MoodleMoot Hrvatska 2023.

Srce već 13 godina organizira ovo okupljanje s ciljem izgradnje Moodle zajednice i okupljanja svih onih koji se bave e-učenjem i primjenom digitalnih tehnologija u obrazovnom procesu, posebice sustavom Moodle. MoodleMoot Hrvatska 2023 u organizaciji Srca je službeni MoodleMoot za Hrvatsku i nalazi se na listi registriranih MoodleMoot događanja u svijetu.

Detaljan program događanja dostupan je na web stranicama Srca, a ovom prilikom posebno izdvajamo panel „Može li digitalno obrazovanje bez umjetne inteligencije? – izazovi, prilike i prijetnje“ u kojem će kao panelisti sudjelovati: izv. prof. dr. sc. Tihomir Katulić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Lidija Kralj, međunarodna analitičarka i stručnjakinja za podatke i umjetnu inteligenciju u obrazovanju, izv. prof. dr. sc. Tomislav Stipančić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i izv. prof. dr. sc. Tomislav Volarić, pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije Sveučilišta u Mostaru, a moderirat će ga pomoćnica ravnatelja Srca doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić. Panelisti će kao stručnjaci u području umjetne inteligencije i obrazovanja raspravljati o mogućim načinima korištenja prednosti koje donosi umjetna inteligencija kao i o tome predstavlja li AI korak naprijed u digitalizaciji obrazovanja ili dovodi do prevelike ovisnosti o tehnologiji. Panel će se održati prvog dana 15. lipnja 2023. s početkom u 10:10 sati.

Uz panel, izdvajamo i dva pozvana predavanja. Prvo pozvano predavanje „Moodle Product Vision“ održat će Marie Achour, Global Head of Product u Moodle.org tijekom kojeg će predstaviti sve novosti i unapređenja koja se implementiraju u Moodle sustav te prezentirati u kojem će se smjeru Moodle dalje razvijati. Marie Achour je stručnjakinja za strategiju proizvoda, a u Moodleu vodi tim od 80 stručnjaka koji osmišljavaju, dizajniraju i izgrađuju Moodle-ove proizvode među kojima je i Moodle LMS – najpopularniji sustav za e-učenje koji se temelji na otvorenom kodu i koji koristi više od 300 milijuna nastavnika i edukatora diljem svijeta. 

Drugo pozvano predavanje „Obrni, okreni... uvrnuto jeste samo ako flipneš“ održat će doc. dr. sc. Miloš Bajčetić s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Beogradu koji je i predsjednik upravnog odbora Moodle Mreže Srbije i Asocijacije za medicinsku edukaciju u Srbiji. Prije 18 godina pokrenuo je službeni portal za online nastavu Medicinskog fakulteta u Beogradu. U svojem će predavanju predstaviti iskustva u primjeni metode obrnute učionice u nastavi kao i hibridnog modela nastave.

Tijekom dva dana odvijanja MoodleMoota Hrvatska, bit će održana brojna predavanja i radionice za koje su obavezne prijave. Ove godine održat će se veći broj radionica sa željom da sudionicima omogućimo praktična iskustva sa sustavom Moodle i u primjeni nekih novih nastavnih metoda.

Među radionicama izdvajamo radionicu „Obrni svoju nastavu – zašto i kako inovirati svoju nastavu kako bi došli do svakog studenta?“  koju će održati prof. dr. sc. Mirza Žižak s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom radionice prof. dr. sc. Mirza Žižak će, primjenjujući baš metodu obrnute učionice, upoznati polaznike s nastavnim modelom obrnute učionice kao inovativnim pristupom u nastavnom procesu baziranom na ishodima učenja.

Na programu su još i radionice o oblikovanju digitalno pristupačnih dokumenata, izradi računskih zadataka i povezivanju Geogebre unutar tog pitanja, alatima za suradničko učenje, ponovnoj uporabi interaktivnih sadržaja u formatu H5P, te kako izraditi aktivnost lekcija u sustavu Moodle.

Pregledajte program, rezervirajte vrijeme i pridružite nam se u četvrtak i petak, 15. i 16. lipnja 2023. u prostorima Srca.

PRESS materijali