Na sustavu Merlin otvoreno više od 30 000 e-kolegija

16. 10. 2023.

Od ove akademske godine korisnici sustavu za e-učenje Merlin pristupaju preko portala koji zamjenjuje dosadašnju naslovnicu sustava Merlin.

Na sustavu za e-učenje Merlin Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu u ovoj akademskoj godini otvoreno je više od 30 000 e-kolegija koje izvodi više od 10 000 nastavnika za više od 77 000 studenata. Za usporedbu, toliko je bilo otvorenih kolegija u cijeloj prošloj akademskoj godini. U sustavu se nalaze e-kolegiji sa 107 ustanova u statusu institucijskog korisnika. Mogućnost povezivanja sustava Merlin sa sustavom ISVU (Informacijski sustav visokih učilišta), čime se olakšava otvaranje kolegija te upis nastavnika i studenata, aktivno koristi 81 ustanova. Sveučilišni računski centar brine se za ustav za e-učenje Merlin, koji je najveći sustav za e-učenje u sustavu visokog obrazovanja, a bazira se na sustavu Moodle koji je početkom akademske godine nadograđen na najnoviju verziju.

Od ove akademske godine korisnici sustavu za e-učenje Merlin pristupaju preko portala koji zamjenjuje dosadašnju naslovnicu sustava Merlin. Portal pojednostavljuje korištenje sustava te korisnici na jednostavniji način mogu doći do važnih informacija vezanih uz sustav.

U okviru svojih djelatnosti stručnjaci Srca osim za sustav za e-učenje Merlin i druge tehnologije i alate e-učenja koje osigurava Centar za e-učenje Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu, rade na kontinuiranoj edukaciji i usavršavanju nastavnika u digitalnim kompetencijama te osiguravanju kvalitetnu i dostupnu podršku svim korisnicima.