Održan webinar Srca: Spremni za novu akademsku godinu? - novosti u sustavu za e-učenje Merlin

2. 10. 2023.

U okviru webinara Srca djelatnici Centra za e-učenje održali su 27. rujna 2023. webinar pod naslovom "Spremni za novu akademsku godinu? - novosti u sustavu za e-učenje Merlin". Webinaru je prisustvovalo više od 180 sudionika sudionika – nastavnika iz sustava visokog obrazovanja.

Sustav za e-učenje Merlin Srca je za novu akademsku godinu 2023./2024. nadograđen na najnoviju verziju sustava Moodle 4.2. Ova verzija unaprijeđena je u odnosu na Moodle 4.0 kako bi korisnicima učinila rad u sustavu što jednostavnijim grupirajući pojedine akcije/mogućnosti uređivanja i pristupa ovisno o kontekstu.

Tijekom webinara prikazana su unapređenja i novosti u različitim aktivnostima kao što su Zadaća, Baza podataka, Ocjene, uređivač teksta TinyMCE, skupno uređivanje resursa, aktivnosti i tema i dr. Najavljen je i novi portal sustava Merlin koji zamjenjuje dosadašnju naslovnu stranicu Merlina.

Sve sustave prate ažurirani i dorađeni priručnici, tečajevi, brze upute i drugi materijali koji će korisnicima olakšati rad u sustavu. Kao i do sada, nastavnici i studenti mogu računati na našu podršku u radu sa sustavima, ali i pripremi i provođenju nastave u virtualnom okruženju.

Sustav za e-učenje Merlin najveći je i najmoderniji sustav za e-učenje u sustavu visokog obrazovanja. Na sustavu se godišnje odvija nastava u preko 30 000 e-kolegija koje drži više od 11 000 nastavnika za 90 000+ studenata sa skoro svih visokih učilišta u Republici Hrvatskoj.

Snimka webinara dostupna je na stranicama repozitorija Dabar.

Slika webinara