Održana radionica „Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić“ na PMF-u u Zagrebu

2. 10. 2023.

U okviru kampanje "Računajte sa Supekom i Vrančićem" u petak 29. rujna 2023. održana je jednodnevna radionica „Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić“ na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Stručnjaci Srca, Emir Imamagić i Kristijan Mrkalj upoznali su sudionike radionice s prijavom, pristupom i radom na superračunalu te njegovim sustavom za upravljanje poslovima. U praktičnom dijelu radionice poseban naglasak je stavljen na aplikacije iz područja računalne kemije.

Superračunalo „Supek“ hrvatskim znanstvenicima omogućuje provedbu istraživanja koja uključuju izvođenje korisničkih aplikacija s vrlo visokim zahtjevima za performansama i kapacitetom različitih računalnih resursa, poput računski zahtjevnih istraživanja, modeliranja i simuliranja te obrade velikih količina podataka.

Radionica je bila otvorena za sve zainteresirane članove akademske zajednice, a sudjelovali su polaznici s četiri ustanove.

Radionicu održanu na superračunalu "Supek" organizirao je Hrvatski centar kompetencija za HPC u okviru projekta National Competence Centres in the Framework of EuroHPC Phase 2 (EuroCC2) financiranog iz programa Digitalna Europa.

Supek i Vrančić na PMF-u