Podatkovne centre Srca tijekom svibnja posjetili su predstavnici Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta Velika Gorica

24. 5. 2024.

Tijekom svibnja organizirali smo posjet podatkovnim centrima Srca za predstavnike Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta Velika Gorica. Uz vođeni obilazak podatkovnim centrom HR-ZOO ZG2, smještenom na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj Sveučilišta u Zagrebu, stručnjaci Srca posjetiteljima su održali i predavanja kako bi ih pobliže upoznali s tehnologijama i sustavima uspostavljenim u podatkovnim centrima.

Posjetitelji su tako imali priliku upoznati se s iskustvima koje su stručnjaci Srca stekli prilikom projektiranja, razvoja i upravljanja tim tehničkim sustavima u modernim i pouzdanim objektia opremljenima za odgovarajući smještaj komunikacijske i računalne opreme, a koji se sastoje od složenih elektrotehničkih i strojarskih sustava koji osiguravaju ispravan i neprekinut rad podatkovnih centara, kao i visoku dostupnost IKT opreme i digitalnih usluga te zadovoljavaju definirane tehničke i sigurnosne standarde. U okviru ovih predavanja, posjetitelji su imali i mogućnost pobliže se upoznati s uslugama koje Srce nudi za cjelokupnu akademsku i znanstvenu zajednicu. Pritom su im, iz Kataloga usluga Srca, izdvojene one usluge koje su povezane s njihovim područjem interesa te su im predstavljene mogućnosti njihova korištenja. Upoznavanje zajednice s mogućnostima primjene novih tehnologija, a posebice u području znanosti i visokog obrazovanja, jedna je od temeljnih misija Srca.   

Posjeti podatkovnim centrima Srca omogućeni su svim članovima akademske zajednice, a zainteresirani se mogu prijaviti putem obrasca.

Studenti VVG-a

Studenti FOI