Posjet podatkovnim centrima Srca

 


Organizirani posjeti podatkovnim centrima Srca omogućavaju stjecanje kompetencija potrebnih u projektiranju, razvoju i radu modernih podatkovnih centara. Osim izgradnje i održavanja IKT resursa, među glavnim ciljevima Srca su i kontinuirano promicanje te upoznavanje akademske zajednice s načinima korištenja novih tehnologija i sustava, kao i edukacija istraživača i nastavnika.

Podatkovni centri Srca moderni su i pouzdani objekti opremljeni za​ odgovarajući smještaj komunikacijske i računalne opreme, a sastoje se od složenih elektrotehničkih i strojarskih sustava koji osiguravaju ispravan i neprekinut rad podatkovnih centara, visoku dostupnost IKT opreme i digitalnih usluga te zadovoljavaju definirane tehničke i sigurnosne standarde.

Budući da su aktivnosti uspostave, održavanja i upravljanja upravo takvim tehničkim sustavima kakvi su ugrađeni u podatkovne centre Srca usko povezane s područjima pojedinih studijskih programa na fakultetima, Srce nudi mogućnost obilaska podatkovnih centara Srca. Kako bi novoizgrađeni resursi pomogli u edukaciji, usavršavanju i usvajanju novih znanja moguće je dogovoriti dinamiku, trajanje i program obilaska usklađen s redovnim studijskim programima.

Posjeti podatkovnim centrima u Zagrebu održavaju se u pravilu jednom mjesečno, i to:


  • Podatkovni centar u Zagrebu, J. Marohnića 5: svaka druga srijeda u mjesecu, u periodu 10-12 h
  • Podatkovni centar u Zagrebu, Znanstveno-učilišni kampus Borongaj, Borongajska cesta 83L: svaki drugi četvrtak u mjesecu, u periodu 10-12 h

Podatkovni centri

 

Ukoliko ste zainteresirani za posjet podatkovnom centru Srca ispunite prijavu.