Posjet delegacije Sveučilišta u Beču i Tehničkog sveučilišta u Beču

27. 2. 2024.

Delegacija Sveučilišta u Beču i Tehničkog sveučilišta u Beču od 26. do 28. veljače boravi u posjetu Srcu s ciljem prikupljanja znanja i iskustava od Srca u upravljanju zajedničkom e-infrastrukturom. Naime, u Austriji ne postoji ustanova poput Srca koja je središnja infrastrukturna ustanova, a koja za potrebe akademske i znanstvene zajednice u Hrvatskoj planira, razvija i unapređuje e-infrastrukturu i digitalne usluge te pruža podršku u njihovom korištenju.

Tijekom tri dana radnih sastanaka predviđeno je predstavljanje usluga i područja rada Srca kao i razgovori o budućoj suradnji, izazovima i zajedničkim interesima ovih ustanova. Teme o kojima će razgovarati su informacijski sustavi znanosti i visokog obrazovanja u Hrvatskoj i u Austriji, autentikacijska i autorizacijska infrastruktura koju Srce omogućava ustanovama iz sustava znanosti i visokog obrazovanja u Hrvatskoj, sustavi za e-učenje, upravljanje podacima, napredno računanje te ostale zajedničke teme koje mogu potaknuti buduću suradnju.

U okviru posjeta predviđen je i obilazak podatkovnog centra HR-ZOO ZG2, u sklopu Znanstveno-učilišnog kampusa Borongaj Sveučilišta u Zagrebu i prezentacija najmodernijih tehničkih sustava implementiranih u ovom centru.