Srce sudjelovalo na 29. konferenciji DORS/CLUC

17. 5. 2024.

Srce je i ove godine sudjelovalo na 29. konferenciji DORS/CLUC, koja se od održava od 15. do 19. svibnja 2024. godine na Sveučilištu Algebra u Zagrebu.

Događanje je ove godine podijeljeno u tri dijela, poslovni networking dio pod nazivom Open4Business, konferenciju koja se održala 16. i 17. svibnja 2024., te dvodnevni hakaton pod nazivom Zagreb Unikraft hackaton koji se održava od 18. do 19. svibnja.

Srce je, kao dugogodišnji partner konferencije, na konferenciji sudjelovalo radionicom GitLab CI/CD koju je držao Dubravko Penezić. Radionica je obuhvatila osnove GitLab programskog rješenja sa specijalnim naglaskom na CI/CD komponentu. Polaznici su u praksi mogli isprobati CI/CD komponentu GiLab-a kroz seriju vježbi. Na radionici je sudjelovalo dvadesetak polaznika. U toku i nakon radionice vodila se zanimljiva rasprava o pojedinim rješenjima u GitLab-u te iskustvima stečenim u održavanju jednog takvog sustava s aspekta korisnika i samih administratora.

Uz radionicu, Srce je tradicionalno osiguralo i osnovni tečaj iz programiranja u Pythonu za dobitnike nagrade hakatona.

Uz istaknute keynote predavače i brojne izlagače, konferenciju su i ove godine posjetili FOSS entuzijasti (Free and open-source software), programeri, sistem-administratori, softverski i hardverski inženjeri, freelanceri, vlasnici manjih i srednjih IT tvrtki, studenti, korisnici Linuxa i otvorenog i slobodnog softvera, kao i ostali sudionici željni umrežavanja i razmjene znanja.