Srce sudjelovalo na konferenciji AI2Future 2023

20. 10. 2023.

Konferencija AI2Future traje od 19. do 20. listopada u Zagrebu te je i ove godine okupila vodeće stručnjake iz područja umjetne inteligencije. Inicijator i organizator konferencije je CroAI, Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju, koja povezuje vodeće tvrtke i startupove u području umjetne inteligencije u Hrvatskoj.

Srce je prvog dana konferencije AI2Future 2023 održalo radionicu na temu knjižnice RAPIDS usmjerene podatkovnoj znanosti, obradi podataka i strojnom učenju korištenjem grafičkih kartica. Radionici je prisustvovalo više od 20 sudionika, a predstavnici Srca su im na osnovnom primjeru rješavanja tipičnog problema iz podatkovne znanosti prikazali prednosti korištenja usluge Srca „Napredno računanje“ i ubrzanja grafičkim procesorima. Za provedbu vježbi tijekom radionice, na resursu za napredno računanje u oblaku „Vrančić“ uspostavljen je virtualni poslužitelj s četiri NVIDIA A100 grafičkih procesora, a za programiranje na tom virtualnom poslužitelju korišteno je sučelje JupyterHub.

Program konferencije pokriva širok raspon tema iz svijeta umjetne inteligencije predstavljajući najnovije trendove i alate, dosege aktualnih istraživanja i uspješne poslovne prakse. Poseban naglasak stavljen je na utjecaj umjetne inteligencije na poslovanje i mogućnosti inovacije poslovanja korištenjem novih AI tehnologija.