Srce sudjelovalo na konferenciji MoStart

21. 4. 2023.

Predstavnici Srca sudjelovali su u programu prve međunarodne konferencije MoStart na temu digitalizacije u obrazovanju i primjene metoda umjetne inteligencije koja se u organizaciji Sveučilišta u Mostaru održavala od 18. do 20. travnja 2023. godine.

Program konferencije bio je podijeljen na tri područja: Obrazovanje, Znanost i IT.

Konferencija je okupila stručnjake iz područja obrazovanja, znanosti i informacijskih tehnologija koji su tijekom tri dana raspravljali i razmjenjivali znanja i iskustva u području digitalizacije u obrazovanju i znanosti te primjene najnovijih tehnologija u obrazovnim i istraživačkim procesima i u području razvoja potrebnih softvera u tim područjima. Ove godine konferencija je okupila više od 500 sudionika.

Ravnatelj Srca Ivan Marić održao je pozdravni govor tijekom otvaranja konferencije. Pomoćnica ravnatelja doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić održala je predavanje "Promišljanje prostora za učenje za studente u digitalnom dobu", dok je Mijo Đerek, predstojnik Sektora za posredničke sustave i informacijsku sigurnost održao predavanje „AAI@EduHr - Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura u znanosti i visokom obrazovanju u Republici Hrvatskoj“ i sudjelovao u panelu „Elektronički identitet i usluge povjerenja u praksi“.