Srce sudjelovalo na završnoj konferenciji projekta TEACH4EDU4

13. 3. 2023.

projektNa Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, u petak, 10. ožujka 2023. održana je završna konferencija Erasmus + projekta "Accelerating the transition towards Edu 4.0 in HEIs (TEACH4EDU4)

Cilj događaja bio je prezentirati tranziciju prema obrazovanju 4.0 u visokom obrazovanju s naglaskom na moguću suradnju između visokog obrazovanja i industrije, razmjenu mišljenja i prikupljanje prijedloga o mogućim načinima promocije i buduće primjene projektnih rezultata u društvu. Pomoćnica ravnatelja Srca, doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić, tom prigodom održala je pozvano predavanje na temu „(Ne) moguća misija: obrazovanje za digitalno doba“.

Cilj TEACH4EDU4 projekta bio je odgovoriti na potrebe industrije 4.0 zajedničkim aktivnostima strateškog partnerstva u području računalnih znanosti i srodnih disciplina prema obrazovanju 4.0. Koordinator projekta je Fakultet organizacije i informatike Sveučilište u Zagrebu, pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Igora Balabana. Projektni partneri su The Open University iz Velike Britanije, Zilinska Univerzita V Ziline iz Slovačke, Univerzitet u Beogradu iz Srbije, Tallinn University iz Estonije, Universita Degli Studi Dell'Aquila iz Italije i Universitat Politecnica De Catalunya iz Španjolske.