Srce sudjelovalo u programu „MedILS School in Bioinformatics“

20. 10. 2023.

Srce je sudjelovalo u drugom dijelu međunarodne ljetne škole bioinformatike koji se održava od 16. do 20. listopada 2023. na Mediteranskom institutu za istraživanja života u Splitu (MedILS).

Drugi dio međunarodne ljetne škole bioinformatike „MedILS School in Bioinformatics“ održava se na Mediteranskom institutu za istraživanja života u Splitu od 16. do 20. listopada 2023. Tijekom škole održavaju se radionice iz područja transkriptomike, epigenomike, analize strukture proteina te općenite analize i obrade bioinformatičkih podataka u poljima biologije, genetike i medicine. Predavanja su držali predavačice i predavači s pet različitih sveučilišta iz Italije, Srbije i Hrvatske, a na radionicama je prisustvovalo više od 40 sudionica i sudionika iz više zemalja. Predstavnici Srca predstavili su nove računalne resurse: superračunalo „Supek“ i resurs za napredno računanje u oblaku „Vrančić“, kao i  podršku koju Srce pruža znanstvenicima u okviru svoje usluge Napredno računanje poput nove platforme Galaxy koja  će uskoro biti dostupna na korištenje bioinformatičkoj zajednici.

Posebno za potrebe održavanja radionica tijekom škole Srce je pružilo i podršku u obliku ustupanja virtualnog stroja na resursu za napredno računanje u oblaku „Vrančić“ na kojem su uz pomoć niza bioinformatičkih i statističkih aplikacija sudionici mogli isprobati nove metode usmjerene obradi i analizi podataka kroz predavanja i praktične vježbe.