Sustav Puh nadograđen na novu verziju

21. 3. 2023.

puh logoPuh, Sustav za pohranu i upravljanje podacima Srca nadograđen je na novu verziju (sa 24.0.8. na 25.0.4) koja donosi vizualne promjene u sustavu. Osim vizualnih promjena nova verzija donosi još veću sigurnost, stabilnost i omogućava korisnicima bolje podešavanje izgleda i pristupačnosti, tako da sad korisnik može izabrati svoju temu i sliku pozadine.

Sustav Puh temelji se na programskoj podršci NextCloud, a pokrenut je kao zamjena sustavu MojOblak. Platforma NextCloud sustav je otvorenog koda koji je usklađen sa zakonima Europske unije o zaštiti podataka te je prihvaćen kao odlično rješenje za suradnju i odgovorno upravljanje osobnim podacima. Nextcloud nudi najlakši način za postizanje kontrole i digitalnog suvereniteta nad podacima i komunikacijom za organizacije koje se bave osjetljivim ili poslovno kritičnim sadržajem. Kao platforma za lokalnu suradnju otvorenog koda, nudi transparentnost i kontrolu koju nijedna SaaS platforma izvan EU-a ne može pružiti.

Nextcloud security scan ocijenio je sustav Puh ocjenom A+, a Nextcloud sučelje je usklađeno sa Smjernicama za usklađenost web sadržaja (Web Content Accessibility Guidelines 2.1), i dobilo je vrlo visoke ocjene

Na sustavu Puh ima trenutačno 539 korisnika koji rade na 137 istraživačkih projekata i ukupno je pohranjeno 20.3 TB podataka.

Korisnici sustava na raspolaganju imaju 200 GB prostora za pohranu.