Webinar Srca: Aplikacije za strojno učenje na resursu Supek

17
Nov
10:00 - 14:00
Lokacija

online, putem sustava za webinare

 
 

U sklopu kampanje "Računajte sa Supekom i Vrančićem", radionica „Aplikacije za strojno učenje na resursu Supek“ održat će se 17. studenog 2023., od 10 do 14 sati, putem sustava za webinare Srca, na adresi https://connect.srce.hr/nr/.
Radionica je organizirana u okviru projekta National Competence Centers in Framework of EuroHPC Phase 2 (EuroCC2) financiranog iz programa Digitalna Europa. 
U okviru ove radionice sudionici će se upoznati s aplikacijama za strojno učenje na superračunalu “Supek”, njihovim performansama i načinom implementacije. Radionicu vodi dr. sc. Marko Kvakić iz Sektora za napredno računanje u Srcu. 

Preduvjeti za sudjelovanje na radionici su posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr i osnovno poznavanje rada s operacijskim sustavom Linux. Za one korisnike nisu upoznati s radom u operacijskom sustavu Linux ili su s njime upoznati u manjoj mjeri, pripremili smo kratak online tečaj pod nazivom "Linux za korisnike usluge Napredno računanje". Tečaj nije obavezan, a namijenjen je samostalnom učenju i polaznici mogu započeti s pohađanjem tečaja u bilo koje vrijeme i prolaziti kroz gradivo tempom koji im odgovara. 

Radionica je namijenjena svima koji imaj u potrebe za naprednim računalnim resursima u: 

  • izradi istraživačkog rada, 
  • izradi završnog rada ili disertacije ili 
  • provođenju praktične nastave. 

Besplatna je za sve polaznike, a namijenjena je svim sadašnjim i budućim korisnicima usluge Napredno računanje, a posebno onima koji se bave ili imaju interes za korištenjem aplikacija za strojno učenje. 

Radionica se ne snima, a materijali (uključujući prezentaciju) će biti dostupni svim polaznicima radionice.