Webinar Srca: Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić

15
Nov
10:00 - 14:00
Lokacija

online, putem sustava za webinare

slika za webinar

U sklopu kampanje "Računajte sa Supekom i Vrančićem", radionica „Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić“ održat će se 15. studenog 2023., od 10 do 14 sati, putem sustava za webinare Srca, na adresi https://connect.srce.hr/nr/.

Radionica je organizirana u okviru projekta National Competence Centers in Framework of EuroHPC Phase 2 (EuroCC2) financiranog iz programa Digitalna Europa.
U okviru ove radionice sudionici će se upoznati s prijavom, pristupom i radom na superračunalu „Supek“ i resursu za napredno računanje u oblaku „Vrančić“. Radionicu vodi Maja Arnaut iz Sektora za napredno računanje u Srcu.

Preduvjeti za sudjelovanje na radionici su posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr i osnovno poznavanje rada s operacijskim sustavom Linux. Za one korisnike nisu upoznati s radom u operacijskom sustavu Linux ili su s njime upoznati u manjoj mjeri, pripremili smo kratak online tečaj pod nazivom "Linux za korisnike usluge Napredno računanje". Tečaj nije obavezan, a namijenjen je samostalnom učenju i polaznici mogu započeti s pohađanjem tečaja u bilo koje vrijeme i prolaziti kroz gradivo tempom koji im odgovara.

Radionica je namijenjena svima koji imaju potrebe za naprednim računalnim resursima u:
• izradi istraživačkog rada,
• izradi završnog rada ili disertacije ili
• provođenju praktične nastave.
Besplatna je za sve polaznike, a namijenjena je svim sadašnjim i budućim korisnicima usluge Napredno računanje.

Radionica se ne snima, a materijali (uključujući prezentaciju) će biti dostupni svim polaznicima radionice.