CRO NGI

Istraživanja protiv COVID-19 na infrastrukturama Srca za napredno računanje

Srce poziva sve istraživače i znanstvenike koji sudjeluju u istraživačkom radu koji se bavi suzbijanjem pandemije COVID-19 da nas kontaktiraju ukoliko imaju potrebu za značajnom računalnom snagom i spremištem za potrebe modeliranja, simuliranja ili obrade podataka.

Računalni klaster Isabella pruža 3.100 procesorskih jezgri za proizvoljne zahtjevne izračune i 12 grafičkih procesora NVIDIA V100 pogodnih za algoritme iz područja umjetne inteligencije.

HTC Cloud pruža 600 procesorskih jezgri i 150 TB podatkovnog spremišta na kojima na jednostavan i fleksibilan način mogu pokretati proizvoljne programske sustave i aplikacije.

Stručnjaci Srca mogu pružiti podršku u instalaciji i podešavanju znanstvenih aplikacija potrebnih za istraživanje.

Molimo zainteresirane da nam se obrate na adresu isabella [at] srce.hr.

Hrvatska nacionalna grid infrastruktura (CRO NGI) je raspodijeljena računalna okolina, sastavljena od procesorskih i podatkovnih resursa, smještenih u čvorištima unutar Republike Hrvatske.

CRO NGI je zajednički resurs znanstvene i akademske zajednice i predstavlja temeljnu infrastrukturu za znanstvena istraživanja, primjenu novih tehnologija i povezivanje Hrvatske i hrvatskih znanstvenika u europski istraživački (ERA) i visokoobrazovni (EHEA) prostor.

Koordinator CRO NGI je Sveučilišni računski centar (Srce), a u upravljanju sudjeluju Savjet CRO NGI, kojeg imenuje ministar nadležan za znanost te Vijeće partnera i Vijeće korisnika. CRO NGI se financira kao zasebna cjelina u Državnom proračunu Republike Hrvatske.

Korisnicima je trenutačno na raspolaganju ukupno 1.868 procesorskih jezgri, 36 grafičkih procesora te 205 TB podatkovnog prostora. CRO NGI je dostupna za potrebe svih znanstvenih i istraživačkih projekata koji se potpuno ili djelomično financiraju iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Ujedno, CRO NGI je povezan sa najvećim svjetskim grid projektom EGI (engl. European Grid Infrastructure) čime je korisnicima omogućen pristup EGI resursima.

Vijesti

23. ožujka 2020.

Srce poziva sve istraživače i znanstvenike koji sudjeluju u istraživačkom radu koji se bavi suzbijanjem pandemije COVID-19 da nas kontaktiraju ako imaju potrebu za značajnom računalnom snagom i spremištem za potrebe modeliranja, simuliranja ili... Read more

16. prosinca 2019.

Srce je u području naprednog računanja pokrenulo novu uslugu - HTC Cloud, zasnovanu na računarstvu u oblaku (engl. cloud computing).

22. siječnja 2018.

U ime udruženja partnera objavljujemo da je projekt EOSC-hub (Integrating and managing services for the European Open Science Cloud) nedavno pokrenut.

3. studenog 2017.

Donosimo popis polaznika za radionice u studenome.

8. rujna 2017.

EGI-Engage stigao je do svog završetka nakon 30 mjeseci. Velik broj prekretnica postignut je od strane EGI-ja i njegovih partnera.

3. kolovoza 2017.

Wiki usluge CRO NGI preseljen je na novu platformu - Confluence. Pristupiti mu možete kao i do sada na wiki.cro-ngi.hr

19. lipnja 2017.

U veljači ove godine projekt EGI-Engage stigao je do završetka svoje druge godine. Velik broj prekretnica postignut je od strane EGI-ja i njegovih partnera.

Stranice