Računalni klaster Isabella

Istraživanja protiv COVID-19 na infrastrukturama Srca za napredno računanje

Srce poziva sve istraživače i znanstvenike koji sudjeluju u istraživačkom radu koji se bavi suzbijanjem pandemije COVID-19 da nas kontaktiraju ukoliko imaju potrebu za značajnom računalnom snagom i spremištem za potrebe modeliranja, simuliranja ili obrade podataka.

Računalni klaster Isabella pruža 3.100 procesorskih jezgri za proizvoljne zahtjevne izračune i 12 grafičkih procesora NVIDIA V100 pogodnih za algoritme iz područja umjetne inteligencije.

HTC Cloud pruža 600 procesorskih jezgri i 150 TB podatkovnog spremišta na kojima na jednostavan i fleksibilan način mogu pokretati proizvoljne programske sustave i aplikacije.

Stručnjaci Srca mogu pružiti podršku u instalaciji i podešavanju znanstvenih aplikacija potrebnih za istraživanje.

Molimo zainteresirane da nam se obrate na adresu isabella@srce.hr.

isabella logoRačunalni klaster Isabella je nastao 2002. godine s ciljem da omogući svim zainteresiranim hrvatskim znanstvenicima pristup računalnom klasteru i rad na europskom projektu DataGrid kojeg vodi CERN.

računalni klaster IsabellaDanas se Isabella sastoji od 135 računalnih čvorova koji ukupno sadržavaju 3100 procesorskih jezgri i 12 grafičkih procesora i kao zajednički resurs svih znanstvenika u Hrvatskoj omogućava korištenje značajnih računalnih resursa pri zahtjevnim obradama podataka u sklopu znanstveno-istraživačkih projekata.

Dio čvorova povezan je u jedinstveni virtualni računalni sustav (Single System Image, SSI) pomoću sustava ScaleMP - ukupno 160 procesorskih jezgri i 2 TB radne memorije.   

Svim suradnicima projekata prijavljenih pri Ministarstvu znanosti obrazovanja i športa omogućena je uporaba klastera, a detalje o uvjetima i njegova korištenja potražite na ovim stranicama.