Srce Café: Dabar, 11. 1. 2024.

11
Jan
11:00 - 12:00
Lokacija

online, putem sustava za webinare

Srce pokreće novi format online događanja za sadašnje i buduće korisnike usluge Digitalni akademski arhivi i repozitoriji (Dabar) pod nazivom „Srce Café: Dabar”. Prvo u nizu redovnih online događanja održat će se u četvrtak, 11. siječnja 2024. s početkom u 11 sati putem sustava za webinare Adobe Connect.

Tijekom ovih događanja redovito će se predstavljati novosti na usluzi Dabar, a korisnička zajednica imat će priliku razgovarati sa zaposlenicima Srca, Koordinacijskim odborom i radnim skupinama koje sudjeluju u razvoju Dabra. Ovakav format događanja omogućava bolju i bržu razmjenu informacija i iskustava između Srca i korisnika usluge Dabar.

Dabar je ključna komponenta podatkovnog sloja nacionalne e-infrastrukture Republike Hrvatske koja ustanovama i drugim dionicima iz sustava znanosti i visokog obrazovanja rješava tehnološke preduvjete potrebne za sustavnu brigu o digitalnoj imovini – različitim digitalnim sadržajima i objektima koji su nastali kao rezultat djelovanja ustanove i njenih zaposlenika. Dabar omogućava jednostavnu uspostavu i održavanje većeg broja pouzdanih i interoperabilnih institucijskih i tematskih digitalnih repozitorija i arhiva bez troškova za ustanove koje su korisnici Dabra.