napredno računanje

Srce sudjelovalo na konferenciji CCD 2023

Srce predstavilo aplikacije iz područja računalne kemije na „Supeku“

Međunarodna znanstvena konferencija Computational Chemistry Day 2023 (CCD 2023) okupila je brojne istraživače, stručnjake i studente zainteresirane za primjenu naprednih računalnih metoda u istraživanjima iz područja kemije. Predstavnici Srca su predstavili najčešće korištene aplikacije iz područja računalne kemije na superračunalu „Supek“.

Vizual konferencije BIOSTAT 2023

Srce sudjelovalo na skupu BIOSTAT 2023

Na 26. međunarodnom skupu BIOSTAT 2023, održanom u Zadru od 14. do 17. lipnja 2023., Srce predstavilo rezultate projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO) i podršku koju Srce pruža znanstvenicima u okviru svoje usluge Napredno računanje.

 predstavljanje usluge Napredno računanje i resursa Supek i Vrančić

Održano prvo predstavljanje usluge Napredno računanje i resursa Supek i Vrančić

Prvo u nizu serije predstavljanja usluge Napredno računanje pod sloganom „Računajte sa Supekom i Vrančićem!“ održano je 20. travnja u prostorima Instituta za fiziku. Brojni okupljeni istraživači raspravljali su o mogućnostima koje im omogućava nova generacija nacionalne e-infrastrukture HR-ZOO, prvenstveno resurs za računarstvo visokih performansi - superračunalo „Supek“ i resurs za napredno računanje u oblaku „Vrančić“.