Održana radionica „Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić“ na Agronomskom fakultetu

5. 10. 2023.

U okviru kampanje "Računajte sa Supekom i Vrančićem" u utorak, 3. listopada 2023. održana je još jedna jednodnevna radionica „Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić“ na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Stručnjaci Srca, Emir Imamagić i Marko Hrženjak upoznali su sudionike radionice s prijavom, pristupom i radom na resursima Supek i Vrančić te njegovim sustavom za upravljanje poslovima. U praktičnom dijelu radionice naglasak je bio na aplikacijama iz područja bioinformatike.

Superračunalo „Supek“ i resursi za napredno računanje u oblaku „Vrančić“ hrvatskim znanstvenicima omogućavaju provedbu istraživanja koja uključuju izvođenje korisničkih aplikacija s vrlo visokim zahtjevima za performansama i kapacitetom različitih računalnih resursa, poput računski zahtjevnih istraživanja, modeliranja i simuliranja te obrade velikih količina podataka.

Radionica je bila otvorena za sve zainteresirane članove akademske zajednice, a sudjelovali su polaznici iz osam ustanova.

Radionicu održanu na superračunalu "Supek" organizirao je Hrvatski centar kompetencija za HPC u okviru projekta National Competence Centres in the Framework of EuroHPC Phase 2 (EuroCC2) financiranog iz programa Digitalna Europa.