Održana radionica "Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić" na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci

16. 10. 2023.

U sklopu kampanje "Računajte sa Supekom i Vrančićem" u petak, 13. listopada 2023. održana je na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci još jedna jednodnevna radionica "Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić". Radionica je organizirana u suradnji Sveučilišnog računskog centra i Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, u okviru projekta National Competence Centers inFramework of EuroHPC Phase 2 (EuroCC2) financiranog iz programa Digitalna Europa.

Stručnjaci Srca, Emir Imamagić i Ivan Mitrović upoznali su sudionike radionice s prijavom, pristupom i radom na resursima "Supek" i "Vrančić" te njegovim sustavom za upravljanje poslovima.

Superračunalo "Supek" i resursu za napredno računanje u oblaku "Vrančić" hrvatskim znanstvenicima omogućuje provedbu istraživanja koja uključuju izvođenje korisničkih aplikacija s vrlo visokim zahtjevima za performansama i kapacitetom različitih računalnih resursa, poput računski zahtjevnih istraživanja, modeliranja i simuliranja te obrade velikih količina podataka.

Radionica je bila otvorena za sve zainteresirane članove akademske zajednice, a sudjelovali su polaznici sa sedam ustanova.

Slika s radionice