Srce sudjelovalo na konferenciji Digitalna transformacija i budućnost obrazovanja

16. 4. 2024.

Na konferenciji Digitalna transformacija i budućnost obrazovanja u organizaciji Sveučilišta Algebra koja se održala 11. travnja 2024. godine, pomoćnica ravnatelja Srca doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić održala je pozvano predavanje naziva Hitna nastava na daljinu nije online obrazovanje i zašto nam trebaju digitalne tehnologije u obrazovnom procesu.

U predavanju je objasnila  razliku između hitne nastave na daljinu i online obrazovanja kao i kako implementirati digitalne tehnologije u obrazovni proces u cilju njegovog unaprjeđenja. Na predavanju je istaknula različite aspekte nastave u online okruženju te kako Srce mogu podržati nastavnike i studente u tom procesu.

Cilj konferencije o digitalnim tehnologijama koje mogu pomoći razvoju obrazovanja Sveučilišta Algebra je bio okupiti na jednom mjestu sve one koji kroz razgovor, razmjenu iskustava i suradnju rade na promicanju ove izuzetno bitne teme. Osim niza predavanja i izlaganja, na konferenciji se razgovaralo i o izazovima, razvojnim mogućnostima te o smjerovima i najboljim praksama u obrazovnim ustanovama u Republici Hrvatskoj.

Konferencija je okupila oko stotinjak sudionika iz sustava obrazovanja od ravnatelja škola, uprava visokoškolskih ustanova do ravnatelja ustanova za obrazovanje odraslih, te stručnjaka za digitalnu transformaciju obrazovnih ustanova i ostalih zainteresiranih koji promišljaju o ulogama tehnologije u obrazovanju.