Srce sudjelovalo na skupu BIOSTAT 2023

19. 6. 2023.

Na 26. međunarodnom skupu BIOSTAT 2023, održanom u Zadru od 14. do 17. lipnja 2023., Srce predstavilo rezultate projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO) i podršku koju Srce pruža znanstvenicima u okviru svoje usluge Napredno računanje.  

Srce je sudjelovalo na 26. međunarodnom skupu BIOSTAT, održanom u Zadru od 14. do 17. lipnja u Zadru u organizaciji Hrvatskog biometrijskog društva, koji je posvećen razvoju statističkih i matematičkih metoda s primjenom u životnim znanostima.

Predvođeni predavanjima Gregora Gorjanca i Tomáša Mrkvičke koji su (redom) predstavljali svoje istraživačke skupine i teme na kojima trenutno rade, te informatičke alate koje razvijaju za slobodnu uporabu u znanstvenoj zajednici, konferencija se dijelila na više tematskih blokova u kojima su se predstavljali trenutni istraživački projekti i rezultati u područjima statističke biologije i medicine, agronomije, šumarstva i genetike. Konferenciji je prisustvovalo tridesetak sudionika iz desetak zemalja.

Srce je u posljednjem bloku održalo predavanje o rezultatima projekta HR-ZOO. Ovim projektom uspostavljeni su moderni podatkovni centri za smještaj komunikacijske i računalne opreme te izgrađena nova generacija nacionalne infrastrukture znanosti i visokog obrazovanja. Sudionicima su predstavljeni novi računalni resursi superračunalo „Supek“, resurs za napredno računanje u oblaku „Vrančić“, te podrška koju Srce pruža znanstvenicima u okviru svoje usluge Napredno računanje.

Izlagači na konferenciji