Održan webinar „Inovativnost u nastavi kroz promjenu pedagoškog pristupa - metoda obrnute učionice“

20. 2. 2023.

Webinar Srca, „Inovativnost u nastavi kroz promjenu pedagoškog pristupa - metoda obrnute učionice“ održan je u četvrtak, 16. veljače 2023. O svojim iskustvima primjene metode obrnute učionice pričao je prof. dr. sc. Mirza Žižak s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Zbog velikog interesa, osim putem sustava za webinare Srca, webinar su svi zainteresirani mogli pratiti i putem YouTube kanala Srca, a ukupno je bilo više od 210 sudionika.

Što se smatra obrnutom učionicom, koliko je zahtjevno organizirati obrnutu učionicu i koja pravila treba slijediti, kako se pripremaju materijali iz kojih će studenti učiti, što se točno očekuje od studenata i brojne druge ideje i savjeti bili su predstavljeni na ovom webinaru.

Posebno su zanimljivi bili rezultati provjera znanja koji pokazuju bolje rezultate nego u razdoblju prije početka primjene ove učionice. Osim toga prikazano je kako obrnuta učionica povećava aktivno sudjelovanje studenata u nastavnom procesu i stjecanju znanja, interaktivnost studenata i nastavnika te potiče studenta na redovitije učenje.

Sudionici webinara imali su puno pohvala za temu webinara i kako je tema predstavljena, a nakon predstavljanja same metode obrnute učionice, otvorena je diskusija koja je bila izuzetno živa i popraćena velikim brojem pitanja. Centar za e-učenje Srca i dalje će nastojati putem webinara Srca popratiti aktualne teme, posebno ove vezane uz samu implementaciju digitalnih tehnologija u obrazovni proces i nove metode nastave.

Pogledajte snimku webinara. Dodatne informacije o webinarima Srca možete pronaći na stranici Webinari Srca.