Predstavljanje Europskog digitalnog centra inovacija CROBOHUB++

14. 6. 2023.

U petak 30. lipnja 2023. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) održat će se javno predstavljanje projekta Europskog digitalnog inovacijskog centra CROatian Industry and Society BOosting (EDIH CROBOHUB++) u kojem je Srce jedan od projektnih partnera.

U petak 30. lipnja 2023. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) održat će se javno predstavljanje projekta Europskog digitalnog inovacijskog centra CROatian Industry and Society BOosting (EDIH CROBOHUB++) u organizaciji FER-a kao koordinatora projektnog konzorcija.

EDIH CROBOHUB++ primarno je orijentiran na proizvodnu industriju, digitaliziranu poljoprivredu, energiju i okoliš te javnu i državnu upravu. Predstavljanje projekta je odlična prilika za upoznavanje s  područjima djelovanja Centra: umjetna inteligencija (AI), kibernetička sigurnost (CyberSec) i računarstvo visokih performansi (HPC) te različitim tehnologijama: robotici, računalnom vidu, internetu stvari, ugradbenim sustavima upravljanja i automatizacije, pametnoj senzorici, tehnologiji blokovskih lanaca i digitalnoj simulaciji.

Srce je jedan od projektnih partnera uz Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT), Hrvatsku gospodarsku komoru (HGK), Visoko učilište Algebru, Hrvatsku agenciju za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) te InfoDom d.o.o., a koordinator projekta je FER. Srce u projektu nudi usluge vezane za napredno računanje koje podrazumijevaju održavanje informativnih radionica do pružanja specijalizirane podrške naprednim korisnicima naprednog računanja.

Predstavljanje projekta okuplja poslovnu i akademsku zajednicu, stručnjake iz industrija, vrhunske znanstvenike i predstavnike državnih institucija. Cilj je predstaviti aktivnosti projekta svim relevantnim dionicima, budućim korisnicima i medijima te kroz panel rasprave potaknuti dijalog i razmjenu znanja i iskustva između potencijalnih korisnika i pružatelja usluga. Tako će Srce sudjelovati u panelu pod nazivom „Digitalnom transformacijom do konkurentnosti“.

Korisnici mogu aplicirati za usluge testiranja prije ulaganja, integracije i prilagodbe tehnologija, demonstracijske aktivnosti, prijenos znanja i tehnologija, osposobljavanje i razvoj vještina u različitim digitalnim i poslovnim kompetencijama, potpore za pristup financijskim sredstvima te izgradnju inovacijskih ekosustava i umrežavanje.

Sve usluge su besplatne za korisnike, a njihova svrha je podizanje razine digitalne zrelosti društva te malih i srednjih poduzeća i javnog sektora kako bi postao agilniji i efikasniji.

S obzirom na rastući broj događanja, publikacija i istraživačkih projekata te golemi potencijal i primjenu naprednih tehnologija u području inovacija i digitalizacije, vidljiv je značaj EDIH-ova koji imaju za cilj izgraditi tehnološke ekspertize Osim popularizacije navedenih područja (AI, CyberSec i HPC), EDIH CROBOHUB++ značajno doprinosi suradnji poslovnog sektora i akademske i znanstvene zajednice, jačanju kapaciteta, razvoju industrije i društva te vidljivosti Hrvatske na nacionalnoj, ali i europskoj razini.

Za sudjelovanje u predstavljanju možete se prijaviti ispunjavanjem obrasca za prijavu, a više informacija o projektu dostupno je na web stranicama Srca.