Srce predstavilo svoje usluge na Open Science Caféu u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka

27. 9. 2023.

Centar za otvorenu znanost i upravljanje znanstvenim informacijama (COZ) Sveučilišne knjižnice Rijeka organizirao je još jedan u nizu informativnih događaja posvećenih otvorenoj znanosti – Open Science Café, koji se online održao 27. rujna 2023. godine.

Open Science Café namijenjen je svim istraživačima koji su zainteresirani za otvorenu znanost, teme vezane uz otvorenu znanost i njezine prakse. Na ovom događaju, gosti su bili stručnjaci iz Sveučilišnog računskog centra Srca. Oni su predstavili različite usluge i alate dostupne istraživačima za učinkovito upravljanje istraživačkim podacima tijekom životnog ciklusa istraživanja, kao što su usluge Napredno računanje i Puh – sustav za pouzdano pohranjivanje i dijeljenje datoteka na spremišnim sustavima Srca.

Sudionicima su predstavljeni i obrazovni materijali iz područja otvorene znanosti koji su dostupni za bolje razumijevanje i kvalitetno upravljanje istraživačkim podacima.

Srce je poznato po pružanju računalnih resursa visokih performansi, koji su od ključne važnosti za provođenje zahtjevnih istraživačkih aktivnosti i analize podataka. Prezentirani materijali pohranjeni su u otvorenom pristupu u Digitalnom repozitoriju Srca.

open science cafe rijeka
open science cafe rijeka supek