Webinari Srca u ožujku

27. 2. 2023.

Osiguravanje kvalitetnog sustava podrške, obrazovanja i osposobljavanja krajnjih korisnika za uporabu informacijsko-komunikacijskih tehnologija te tehnologija i alata iz područja e-učenja jedna je od važnih djelatnosti Srca. Također, Srce u svojem djelovanju veliku pažnju posvećuje promociji otvorenosti u znanosti i obrazovanju, pa smo i ove godine odlučili sudjelovati u globalnoj inicijativi – međunarodnom Tjednu otvorenog obrazovanja koji se organizira 11. godinu za redom i dati svoj doprinos promociji otvorenog obrazovanja i poticanju primjene otvorenih obrazovnih praksi organizacijom dvaju webinara.

Webinari Srca zamišljeni su kao oblik edukacije i treninga u cilju podizanja razine digitalnih vještina krajnjih korisnika potrebnih za uporabu resursa, platformi i informacijskih sustava Srca u svakodnevnom radu.

Prvi webinar Srca na temu „Iz Merlina u Dabar – pohrana obrazovnih sadržaja“ održat će se u utorak 7. ožujka 2023. godine s početkom u 11 sati. Namijenjen je nastavnicima u sustavu visokog obrazovanja koji koriste sustav za e-učenje Merlin i urednicima repozitorija u Dabru, ali i svima ostalima zainteresiranima za tematiku otvorenog obrazovanja, institucijskih repozitorija te dijeljenja i povećanja vidljivosti izrađenih obrazovnih materijala.

Drugi webinar Srca na temu „Pravničko obrazovanje u digitalno doba - zašto nam trebaju MOOC-ovi?“ održat će se u srijedu 8. ožujka 2023. s početkom u 11:00 sati. Webinar je namijenjen nastavnicima i čelnicima pravnih fakulteta koji će imati priliku saznati više informacija o rezultatima provedenog međunarodnog projekta „Time to Become Digital in Law“ (DIGinLaw), financiranog u okviru Erasmus+ programa, te svrsi i ciljevim razvijanja MOOC-ova. Također u okviru webinara biti će razmotreni potencijali MOOC-ova za pravničko obrazovanje na razini 7 EQF-a te za potrebe cjeloživotnog obrazovanja.

Srce od 2015. godine sudjeluje u obilježavanju međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja, a on se ove godine odvija od 6. do 10 ožujka. Tijekom trajanja tog tjedna diljem svijeta organiziraju se tribine, predavanja i inicijative kojima se želi podići svijest o važnosti otvorenog obrazovanja i njegovog utjecaja na suvremene načine učenja u cijelom svijetu.

Detaljnije informacije o pripremljenim edukacijama i treninzima bit će uskoro dostupne na stranici Webinari Srca.

Webinari Srca održavaju se online, putem videokonferencijskog sustava za održavanje webinara Adobe Connect.